Bij Kunuku Aqua Resort op Curaçao staat een robot achter de bar

Vakantievierders worden vanaf vrijdag in het Kunuku Aqua Resort op Curaçao voorzien van onder andere frisdrank, wijn, bier, rum cola of softijs geserveerd door een robot.
Resorteigenaar Wout Tieleman bouwde een lasrobot om tot elektronische barman om zijn gasten in de watten te leggen en te entertainen.

Het idee voor de Robo Bartender ontstond in de tijd dat Tieleman eigenaar was van een staalonderneming . Een lasrobot monteerde daar verschillende onderdelen aan elkaar. Samen met twee las- en staalbedrijven bouwde Tieleman de lasrobot tot Robo Bartender om, voor gebruik in zijn resort.

De Robo Bartender zal vanaf 15 december in gebruik worden genomen en kunnen de kinderen na een duik in het zwembad even een ijsje komen halen bij Knoekie – zo heet de robot.

Persoonlijk contact met de gasten is voor Kunuku Aqua Resort erg belangrijk, daarom staat er tussen half 11 ’s ochtends en 7 uur ’s avonds een gastvrouw of gastheer bij de bar om de machine toe te lichten en gasten te helpen bij het plaatsen van hun bestelling. De bedienende robotarm wordt meer gezien als entertainment, net zoals de zwembaden en glijbanen.

Share

TUI extra vluchten Curaçao in de kerstvakantie 2017

TUI gaat in de kerstvakantie twee extra non-stop vluchten naar Curaçao aanbieden. De vluchten worden ingezet op zaterdag 23 december en donderdag 4 januari.

Vanwege de verwachte drukte en hoge vraag naar deze bestemming is er besloten deze extra vluchten in te zetten.

Gisteren werd al bekend dat TUI fly komende zomer op Brussels Airport haar aanbod gaat uitbreiden met twee vluchten naar Curaçao en Aruba.

Bron: TravelPro

Share

TUI fly vanaf 15 juni 2018 vanaf Brussel naar Curacao

TUI fly vliegt in de zomer van 2018 vanaf Brussels Airport naar Aruba en Curaçao. De Caribische eilanden worden wekelijks aangevlogen met een Boeing 787 Dreamliner. Onderweg wordt gestopt in Santo Domingo op de Dominicaanse Republiek.

Aruba staat vanaf 18 juni elke maandag op het programma, terwijl de vluchten naar Curaçao vanaf 15 juni iedere vrijdag worden uitgevoerd.

Op de vluchten wordt samengewerkt tussen de TUI-zusterbedrijven in Nederland en België.

Met deze extra vluchten komt TUI fly op elf vluchten per week naar Curaçao, Bonaire en Aruba vanuit de Benelux.

Share

Brand verwoest Favorite Shop en Kriss Kross in Otrobanda

Aan de Kaya Grandi in Otrobanda heeft 8 december rond elf uur een grote brand gewoed.  De brand woedde in het gebouw van de Favorite Shop en Kris Kross. Het bleek al snel om een uitslaande brand te gaan.

De brandweer heeft geprobeerd de schade van de brand te beperken, maar kon toch niet voorkomen dat dat het pand in zijn geheel in vlammen op ging. De hulpdiensten hebben het vuur gecontroleerd laten uitbranden.

Waardoor de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk.

Bron: Extra, Paradise FM, vrijdag 9 december 2016.

 

 

Share

Nieuwe Website Curaçao Vakantieland!

Vlag Curaçao

Vlag Curaçao

We hebben een nieuwe website in de lucht gebracht zodat u de informatie over Curaçao nog beter te kunnen vinden.

Ook kunt u nu per onderwerp zelf aanvullingen plaatsen.

We hopen dat u tevreden bent met deze update,

Het Curaçao Vakantieland Team

Share